RakeRider

Vifter af Pokerhænder

Skrevet den 17. juni 2010 af admin

Posted i Poker Nyheder | Kommentarer lukket til Vifter af Pokerhænder
Tags: ,

Når du har lært rangordenen af pokerhænder og begynder at tage spillet mere seriøst, vil du begynde at tænke på, hvad din modstander har på sin hånd. En almindelig fejl, folk gør, er at forsøge at forudse deres modstanders eksakte hånd i stedet for at tænke på det som en vifte af mulige hænder.

Det skal du vide

Selv om det nogle gange er muligt at gætte din modstanders eksakte hånd, er det næsten altid bedre at finde ud af deres mulige hænder og handle i overensstemmelse hermed. Det er en bedre måde at spille poker cash games. I cash games bør du kunne gå efter enhver positiv forventningssituation, hvor du kan reloade din stack, hvis du taber.

I en hånd jeg spillede for nylig fik jeg alle mine penge tilbage med kun 6,8% sandsynlighed, da turn’et parrede et es med min es-konge, men også gav min modstander to par. På papiret ser det som et dårligt spil af mig, men da jeg analyserede mit spil efterfølgende, havde jeg faktisk 55,6% chance for at vinde mod hans mulige vifte af hænder, hvilket gør spillet fornuftigt på lang sigt.

For at forudsige de mulige hænder, din modstander kan have, skal du først finde ud af, om de er tighte eller løse spillere, passive eller aggressiv. I et live spil er du nødt til at se dine modstandere omhyggeligt an for at gøre dette, men online kan du bruge software som Holdem Manager og en ‘€heads-up display’€ til at vise hver af dine modstanderes spillestil på skærmen, mens du spiller.

Forståelse er nødvendig

Du er nødt til at forstå, hvad tallene, der vises, faktisk betyder. Der giver ingen mening at vide, at din modstander spiller 20% af sine hænder og raiser 15% af dem, hvis du ikke ved, hvilke hænder han havde. Et gratis program kaldet PokerStove kan hjælpe dig med at gøre dette på et øjeblik.

15% af hænderne er faktisk en ganske bred vifte af hænder. Hvis en spiller, der raiser 15% af sine hænderne, raiser overfor dig, kan du formode, at han har en af disse hænder, hvis stikprøvestørrelse på ham er betydelig. Men du skal tilpasse dette, at denne type spillere er mere tilbøjelige til at raise med et par seksere, end de er med f.eks. konge-ni af samme slags.

Det næste skridt er at revurdere, når din modstander agerer på floppet. Mod 15%-spilleren vil et flop med 8hJhDs have en langt større chance for at ramme ham end f.eks. 259. Det første flop kunne have givet ham flere ét par, to par eller blot høje kort. Hvis du har kaldt hans preflop med et par tiere på dette flop, vil du have omkring 45% chance.

Men forestil dig, at denne modstander nu gør en indsats, så må du indsnævre hans mulige hånd. Han vil helt sikkert satse på sæt, dronninger og sikkert også knægte og naturligvis alle overpar. Det betyder, at vi kan fjerne følgende fra hans sandsynlige sortiment af hænder: K9’ere, syvere og niere. På den måde ryger han ned omkring 8%, hvilket får dig til at falde til 33,4%.

Bliv klogere på matematikken

Dette virker som en lang og udtrukket pokerstrategi, men når du har prøvet et par simuleringer via PokerStove, vil du se, at lignende situationer dukker op hele tiden, når du spiller. At kunne forudse en række af din modstanders hænder og være i stand til at handle i overensstemmelse hermed, vil give dig bedre resultater i det lange løb end ved blot at forudsige en præcis hånd.

Skrevet af Kristoffer Olofsson, en ekspert i Online Poker