RakeRider

Poker og Skat

Skrevet den 19. september 2010 af admin

Posted i Poker Nyheder | Kommentarer lukket til Poker og Skat
Tags: , ,

Der er ganske enkelt rigtigt mange pokerspillere som ikke forstår skattereglerne omkring pokergevinster. Uanset hvordan man vender og drejer det så er det en vigtig ting at oplyse SKAT om gevinster vundet på skattepligtige sider da undladelse heraf kan medføre bødestraf og endda hæfte såfremt skatteunddragelsen er af større karakter.

Undgå skattepligtige sider

Langt de fleste spillere bør derfor undlade at spille på skattepligtige sider hvilket desværre inkluderer PokerStars og Full Tilt Poker som ikke har en ordentlig EU spillelicens. Siderne kan simpelthen ikke få en sådan licens idet de accepterer amerikanske kunder og den EU licens udstedere vil ikke acceptere dette da USA’s lovgivning er en gråzone som forsøger at gøre det ulovligt at udbyde poker til amerikanere.

I Danmark var det første skattefri pokerrum Classic Poker som kunne tilbyde skattefri pokergevinster tilbage i 2007. Classic Poker har altid været skattefrit pokerrum og med afgørelsen fra SKAT fulgte flere pokerrum efter og fik en endelig godkendelse fra SKAT på vegne af alle danskere.

Til trods for skattefriheden så man ikke en markant ændring i spillernes gøren og laden hvilket medførte at en del af de professionelle spillere har været til torskegilde hos skattevæsenet omkring deres gevinster.

Ingen større sager i Danmark

Indtil videre har der ikke været de store sager og bøder da SKAT i en periode har indset at reglerne var uklare men dette ændres i forhold til skatteopgørelsen som er afleveret i 2009. Spillere med store gevinster fra skattepligtige pokerrum vil imødese såvel bøder som hæftestraf skulle de blive fundet af SKAT og det er yderst tænkeligt at en stor transaktion fra et skattepligtigt pokerrum bliver fundet af SKAT som jo har fokus på transaktioner mellem skattely og Danmark.

En selvangivelse som allerede er indleveret for 2009 bør ændres og spillere med store indtægter på skattepligtige sider bør vitterligt gå til bekendelse og få orden i sagerne. Risikoen ved ikke at få ordnet sin skat på pokergevinster er ganske enkelt for stor.

Er du i tvivl omkring din skattepligt så er du velkommen til at kontakte support@rakerider.com. Vi besvarer alle henvendelser på dansk.