RakeRider

Ansvarligt Spil

Ansvarligt spil

De fleste mennesker spiller for underholdningens skyld. Det er helt acceptabelt at spille inden for ens egen økonomiske formåen og på ansvarlig måde. For en mindre procentdel af befolkningen er spil derimod blevet mere end blot underholdning. Her har spil udviklet sig til et problem som skal tages alvorligt

Hvad er ludomani?

Ludomani defineres som adfærd, der har skadende indflydelse på en person og dennes pårørendes liv, arbejde, økonomiske situation eller helbred.. Det betyder at spil i det lange løb har negative konsekvenser for den pågældende persons privatliv og arbejde.

Ludomani har siden 1980 været anerkendt som en psykologisk lidelse i de internationale klassifikationssystemer DSM-IV og ICD-10. Lidelsen defineres som en vedholdende, gentagende og ofte ukontrolleret stigende spiladfærd på trods af negative personlige og sociale konsekvenser, såsom gæld, ødelagte familie- og arbejdsforhold.

Retningslinjer for ansvarlig adfærd ved spil

Hvis du følger nedenstående råd og retningslinjer, kan du hygge dig med online spil uden problemer:

  • Spil er blot underholdning, ikke en måde at tjene penge på.
  • Spil kun når du er afslappet og koncentreret.
  • Hold hyppige pauser.
  • Vælg dit månedlige spilbeløb på forhånd. Sats kun hvad du har råd til at tabe.
  • Vælg et beløb som din egen personlige grænse uafhængigt af vores standard indskudsgrænser.
  • Gør ikke din valgte grænse større på et senere tidspunkt.
  • Før du begynder at spille, skal du vælge det gevinstbeløb som du vil stoppe ved.
  • Beslut dig på forhånd hvor stort dit tab kan være.
  • Spil aldrig under indflydelse af alkohol eller medicin.
  • Spil ikke hvis du er deprimeret.

 

Er du i risikogruppen?

Vi vil gerne understrege at diagnoser på ludomani kun kan stilles af uddannede specialister og at man bør opsøge et at de mange centre for ludomani hvis man er i tvivl.

Indskuds og tidsgrænser

Det er nemt at lave indskudsgrænser, som hjælper dig med at kontrollere det beløb du indskyder til din konto i løbet af en given periode. Alle online spillefirmaer i Danmark er forpligtet til at tilbyde at spillere kan lave egne grænser for forbrug af såvel penge som tid.

Selvudelukkelse

Hvis du mener at du har behov for en spillepause, kan du bruge muligheden for at udelukke dig selv for spil i en periode. Du kan ikke logge ind på din konto i løbet af den periode du vælger op til en selvudelukkelse for altid. Derudover kan du vælge at sætte dig på den nationale liste over selvudelukkede spillere, som skal spærres for al online spil i Danmark.

Kontakt og hjælp

Du er ikke den eneste som har behov for hjælp. Der findes institutioner, som tilbyder professionel hjælp til spillere, som har problemer med ludomani. Nedenfor er listet et par af de steder man kan få hjælp mod ludomani!

Forskningsklinikken for Ludomani Aarhus Universitetshospital Nørrebrogade 44, Bygning 30
8000 Århus C. Tlf.: +45 8949 1698 E-mail: fkl@rm.dk, www.fkfl.dk

Frederiksberg Centeret Har du fået uoverskuelige problemer på grund af pengespil? Så kan behandling være løsningen! Ludomanibehandling er gratis hos Frederiksberg Centeret. Tlf.: +45 3834 1303 www.frederiksberg-centeret.dk

DFLP – Dansk Forening for Ludomaner og Pårørende Foreningen er landsdækkende, social og understøttes af frivillige professionelle. Alle ydelser hos dem er gratis. Tlf.: +45 7240 6610 www.dflp.dk

Kontakt os direkte hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende ansvarligt spil.